Pytanko mam o włącznik światła stop hamulca przedniego.
Mianowicie, egzemplarz zdemontowany po lewej, ma takie skośne podcięcie przy otworze pod śrubę. Zamiennik tego nie ma. Okazuje się że w pompie jest inaczej wyprofilowany metal przy gwincie od tej śruby więc w praktyce egzemplarza po prawej nie da się założyć co objawiło się u mnie pęknięciem plastiku przy oczku bo włącznik się nie daje spozycjonować.
Pytanie - czy to inny numer części? Jeżeli tak to czego szukać? Doraźnie naprawiłem element ale będę szukał czegoś lepszego
Oczywiście szukałem po modelu motocykla i mnie ilość wyników wprowadziła w błąd. Wydawało mi się że nie da się pomylić
Pacjent XL600V '93
miałem problem z czujnikiem i udawszy się do sklepu usłyszałem iż takich nie mają że oni teraz tylko chemia i ciuchy itd ...widząc moją smutną minę sprzedawca powiedział iż ma takie pudełko z pierdołami z dawnych lat i okazało się iż ma tam jeden automat stopu ale od suzuki . no to ja to w łapy i przymierzam do starego dwa punkty się pokrywają bolec ustalający i otwór na śrubę kształt mniej więcej taki sam z wyjątkiem skosu trójkącika przy otworze decyzja biorę 17.50 pln i ....hula jak tralala mimo iż od suzuki ale za to jmt pzdr
bialy pisze: ↑10.04.2022, 17:28
Pytanko mam o włącznik światła stop hamulca przedniego.
A ja to ustrojstwo rozebrałem (trzeba delikatnie podważyć) jakieś 2 lata temu, przeczyściłem styki i śmiga do dziś. Trochę zegarmistrzowskiej roboty przy składaniu. Ale jak masz dwa egzemplarze, to może udałoby się przełożyć blaszki - styczniki do starej obudowy?
_______________________________________________ Nie ma drogi do szczęścia. To szczęście jest drogą.
Budda Siddhartha Gautama
Panowie zamierzam jechać obejrzeć Transalpa 2003 rok, 41 000 km u właściciela od 7 lat, od 4 lat jeżdżone około 100 km w ciągu roku, stał przez dwa sezony na zewnątrz, ostatnio stoi w garażu. Strasznie zakurzony, naloty rdzy na kierownicy i rura od tłumika nie wiem co jeszcze.
Posiadam tylko foto.
Co należy sprawdzić i na co zwrócić uwagę przy oględzinach?
Taka myśl mnie nurtuje - czy da się rozpoznać kończące się sprzęgło?
I nie chodzi mi efekt ślizgania sprzęgła, tylko o etap wcześniejszy - np. że mimo regulacji przy zachowaniu luzu na klamce sprzęgło bierze prawie przy max puszczonej klamce a nie w początkowym etapie zwalniania czy coś takiego.
Da się?
Bo znów z tyłu głowy na wakacjach będzie kołatać mi się sprzęgło...
Czy ktos używa jakiegoś daszka zacieniajacego do telefonu robiacego za nawigację i wpietego w X-gripa? Przy silnym sloncu, mimo jasności ekranu na maksa, marnie widac, a jak sie opusci blendę do już kompletne nic
Adampio pisze: ↑19.05.2022, 10:22
Czy ktos używa jakiegoś daszka zacieniajacego do telefonu robiacego za nawigację i wpietego w X-gripa? Przy silnym sloncu, mimo jasności ekranu na maksa, marnie widac, a jak sie opusci blendę do już kompletne nic
Do Ram Quick Gripa lata temu zrobiłem taki patent
Bańka 5l po wodzie dem./płynie do naczyć etc, okleiłem ją skajem przy użyciu superglue.
Zadanie spełniało idealnie, wyglądało nawet estetycznie.
Jawa 50 -> ... -> KSL 125 -> Honda XL650V -> Suzuki DL650 -> Suzuki XF650 -> Suzuki DL650 -> Gilera Fuoco 500 -> BMW F650 ST
Aż boje się zapytać .
Może ktoś polecić jakiś fajny , ładny i spokojny hotel z niezłym jedzeniem i ładną plażą w Albanii ?
Wyjazd ma być organizowany z biura jeśli to ma znaczenia
Jakby jeszcze miejscowość w której byłby ten hotel była urokliwa i spokojna to już byłoby szczyt marzeń.
Wy byliście wszędzie i wszystko widzieliście to może ktoś coś podpowie ?
Jadę z dwoma córami 16 latkami więc już się fkurfiam zanim wyjechałem.
@mr bulwa Dzięki za odp. udało się zlokalizować diodę:) Mam jeszcze jedno pytanie, czy wymieniał ktoś sprzęgło na EBC DRC053 i zalewał silnik olejem syntetycznym? Jak zamawiałem nie widziałem nigdzie informacji, że producent nie zaleca użycia takiego oleju z tym sprzęgłem i teraz mam zagwózdkę:/ Olej mam już kupiony Valvoline 10W50 full synthetic i nie wiem czy zakładać czy odsyłać?
Mam szybkie pytanie, a nawet dwa
1. Czy uda się odkręcić górną śrubę od amortyzatora tylnego, bez demontażu baku? <Trampek 650>
2. Czy ustawienia śruby twardości zostawić na fabrycznym poziomie <amortyzator nowy> ? Nie mam bladego pojęcia jakie są fabryczne ustawienia?