Co dzisiaj zepsułem
- Adrian
- wiejski tuningowiec
- Mój motocykl: XL650V
Co dzisiaj zepsułem
Wypychając motorka do tyłu ułamałem linke od prędkościomierza bo zapomniałem zdjąć blokade z tarczy hamulcowej
- Jaro-Ino
- swobodny rider
- Mój motocykl: Africa Twin
Re: Co dzisiaj zepsułem
To doświadczenie pozwoli Ci pamiętać o disc locku w czasie jakiejś wyprawy dzięki czemu nie położysz sprzętu podczas ruszania i nie wykrzywisz sobie tarczy Bo były już takie przypadki
A poza tym: kto wypycha motocykl z garażu jak sypie śnieg?
TA '92 -> AT- '91
Szuter Party II ==> http://forum.transalpclub.pl/viewtopic. ... 81&start=0
ST- sezon 2012 ==> http://www.youtube.com/watch?v=m4brfKIdryk
Szuter Party II ==> http://forum.transalpclub.pl/viewtopic. ... 81&start=0
ST- sezon 2012 ==> http://www.youtube.com/watch?v=m4brfKIdryk
- wilczek
- szorujący kolanami
- Mój motocykl: inne endurowate moto
Kolega na kulig się szykował
No cóż...
Wyrazy współczucia.
Chyba do swojej "pseudo-blokady" przyczepię pomarańczową chorągiewkę (taką, ze 40 X 20 centymetrów). Ku pamięci.
Wyrazy współczucia.
Chyba do swojej "pseudo-blokady" przyczepię pomarańczową chorągiewkę (taką, ze 40 X 20 centymetrów). Ku pamięci.
"Тише едешь, дальше будешь"
Najdalsza podróż zaczyna się od jednego kroku.
Najdalsza podróż zaczyna się od jednego kroku.
- robii23
- pogłębiacz bieżnika
- Mój motocykl: XL600V
Ja czytając takie właśnie zdarzenia używam "linki przypominającej" w trochę odmienny sposób - po prostu całą ją kładę zawsze na zamku stacyjki. Więc zapala mi się żarówka w głowie jak próbuję kluczyk wsadzić na swoje miejsce.
- falco
- oktany w żyłach
- Mój motocykl: nie mam motocykla
Siema,
polecam patent robiego23 z linką, bo ja... pomimo wbijania do głowy, żeby pamiętać i nawet specjalnie zrobionej żółtej linki też ruszyłem z blokadą na kole.
Na szczęście tylko przy próbie przepychania, więc po chwili i bez strat się zorientowałem. Linka zaczepiona była na ciężarku kierownicy, ale okolice stacyjki są najlepsze!!
polecam patent robiego23 z linką, bo ja... pomimo wbijania do głowy, żeby pamiętać i nawet specjalnie zrobionej żółtej linki też ruszyłem z blokadą na kole.
Na szczęście tylko przy próbie przepychania, więc po chwili i bez strat się zorientowałem. Linka zaczepiona była na ciężarku kierownicy, ale okolice stacyjki są najlepsze!!
- Neno
- młody podróżnik
Ah, te błędy młodościAdrian pisze: Wypychając motorka do tyłu ułamałem linke od prędkościomierza bo zapomniałem zdjąć blokade z tarczy hamulcowej
Dobrze, że w garażu a nie gdzieś daleko, a jeszcze lepiej , że tylko linkę a nie ...
Robi23 dobrze prawi!
Ja po podobnej przygodzie jak TY przestałem używać blokad na tarczę.
- pkos
- zgłębiacz wskaźników
Ja zwykłem tę linkę przyczepiać od klamki do klamki - w poprzek kierownicy. Dotychczas było to od klamki hamulca tylnego do klamki hamulca przedniego (nie bijcie :) to skuter był..), w tym sezonie będzie od hamulca do klamki sprzęgła.
Dzięki temu nie da się jej przeoczyć.
Swoją drogą pomysł wątku: Co dzisiaj zepsułem? jest bardzo przydatny...
Obawiam się, że będę tu obecny częściej niż na Co dzisiaj zrobiłem?
Albo najpierw: Co dzisiaj zepsułem, a potem: Jak to próbowałem naprawić? :lol:
Dzięki temu nie da się jej przeoczyć.
Swoją drogą pomysł wątku: Co dzisiaj zepsułem? jest bardzo przydatny...
Obawiam się, że będę tu obecny częściej niż na Co dzisiaj zrobiłem?
Albo najpierw: Co dzisiaj zepsułem, a potem: Jak to próbowałem naprawić? :lol:
-
- pogłębiacz bieżnika
a ja ułamałem klamkę sprzęgla ... i teraz mam pół klamki
Konto dezaktywowane na prośbę użytkownika
-
- osiedlowy kaskader
No to można powiedzieć, że masz półsprzęgłomodern25 pisze:a ja ułamałem klamkę sprzęgla ... i teraz mam pół klamki
••••/---/-•/-••/•-//-/•-•/•-/-•/•••/•-/•-••/•--•//-••-/•-••//-••••/-----/-----/•••-//
-
- pogłębiacz bieżnika
no właśnie i pół hamulca też mam.krzysiu pisze:No to można powiedzieć, że masz półsprzęgłomodern25 pisze:a ja ułamałem klamkę sprzęgla ... i teraz mam pół klamki
ps. /*--*/---/--**/-**/*-*/---//
- Adrian
- wiejski tuningowiec
Alarm blokady na wstecznym nie zadziałał Śnieg jest ale +5stopni też i zdecydowałem nawinąć kilka km a w rezultacie nawinąłem linkeJaro-Ino pisze:To doświadczenie pozwoli Ci pamiętać o disc locku w czasie jakiejś wyprawy dzięki czemu nie położysz sprzętu podczas ruszania i nie wykrzywisz sobie tarczy Bo były już takie przypadki
- grad74
- swobodny rider
A ja jak mi się moto wywaliło na parkingu i też sobie ułamałem pół klamki to postanowiłem zamiast ją zmieniać i kupować nową założyć "łatkę". Łatka została zrobiona z cienkościennej rurki stalowej 3/8 cala o długości około 7 -8 cm i założona na "wciś" i klej epoksydowy na obie połamamne części. Wiem że niektórzy z Was pewnie nazwą to wariactwem ale działa to to całkiem nieźle i jakoś się kupy trzyma. . A mam jeszcze połamaną klamkę też przedniego hebla ale zaraz przy samym trzpieniu i się zastanawiam czy nie dało by tego razy jakoś pospawać? Spróbuję i zrobię to w ramach experymentu. .modern25 pisze:a ja ułamałem klamkę sprzęgla ... i teraz mam pół klamki
Honda TransalpPD10-99r, Honda Revere RC33-96r, Honda Nx125-99r, SHL M11-62r, WSK Garbuska-68r,Skuterek Motobi 50 z Hondowskim silniczkiem ;).
Gdyby Transalp kardan miał, ideałem by się zwał :)
- grad74
- swobodny rider
Nooo... To ja z moją pamięcią za cholercię nie pamiętaałbym co tu ( koło stacyjki) robi ten żółty kabelek i by było... . Ale jak drugi koniec kabelka czy też linki "ginie " mi jednak pod moto to już mie zaczyna intrygować - jak kurę ścieżka z ziarenek gdzie to idzie i ze zdziwieniem po raz kolejny, jak z resztą co dzień odkrywam że mam blokadkę na tarczy . No ale gdyby moja kurza dociekliwośc nie zadziałała to z pewnością zadziała alarm - wyjec w tejże blokadzie bo jest z czujnikiem ruchu i każde puknięcie w moto go uruchamia.robii23 pisze:Ja czytając takie właśnie zdarzenia używam "linki przypominającej" w trochę odmienny sposób - po prostu całą ją kładę zawsze na zamku stacyjki. Więc zapala mi się żarówka w głowie jak próbuję kluczyk wsadzić na swoje miejsce.
Honda TransalpPD10-99r, Honda Revere RC33-96r, Honda Nx125-99r, SHL M11-62r, WSK Garbuska-68r,Skuterek Motobi 50 z Hondowskim silniczkiem ;).
-
- pogłębiacz bieżnika
gdybym miał pisać co dziś zepsułem to prawdopodobnie bym już wiecej nic nie zepsuł . ( bo bym tylko pisał )
Moja wewetrzna ciekawość doprowadza prawie co dzień do sciągania plastików i " ulepszanie" tego co doskonałe... efekt...ciągle coś naprawiam co zepsute nie było dopóki tego sam nie zepsułem.
Moja wewetrzna ciekawość doprowadza prawie co dzień do sciągania plastików i " ulepszanie" tego co doskonałe... efekt...ciągle coś naprawiam co zepsute nie było dopóki tego sam nie zepsułem.
- Radek
- miejski lanser
pomyślałem, że to fajnie pouczyć się prowadzić motocykl na delikatnym piachu. Efekt: 3 gleby, połamany kierunkowskaz, obluzowane lusterka.
Mam nadzieję, że trampiszon przeżyje moje dziewictwo na leśnych duktach. A
Mam nadzieję, że trampiszon przeżyje moje dziewictwo na leśnych duktach. A
-
- młody podróżnik
- Mój motocykl: nie mam już TA
hehe - skądś to znam ja już (po 2 latach) więcej naprawiam niż psujęmodern25 pisze:gdybym miał pisać co dziś zepsułem to prawdopodobnie bym już wiecej nic nie zepsuł . ( bo bym tylko pisał )
- Kristobal
- przycierający rafki
- Kontakt:
Mój patent na przypomnienie o blokadzie jest prosty. Zamiast kupować śmiszne linki po 12zł, idźcie do kiosku pierwszego z brzegu, połóżcie 50gr i poproście o jaskrawo-zieloną GUMKĘ DO WŁOSÓW! Ją załóżcie na manetkę/klamkę i przypominajka gotowa. Idealnie pasuje do każdej blokady, gdyż ją obciska tworząc komplet przed schowaniem. Jak się zgubi/zużyje trzeba ponieść koszty nowej. Szczęściem sieć kiosków jest dobrze rozwinięta
Anyway... Zerwałem przed garażem linkę sprzęgła z czego się akurat cieszę Z dysfunkcji uchwytu komóry już mniej
Anyway... Zerwałem przed garażem linkę sprzęgła z czego się akurat cieszę Z dysfunkcji uchwytu komóry już mniej
Honda XL350R'85/ Yamaha XJR1200'95/ Kawasaki KLE650'09