Mocowania owiewek - naprawa?

Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki.
Stork
zgłębiacz wskaźników
zgłębiacz wskaźników

Re: Mocowania owiewek - naprawa?

Post autor: Stork »

Może jakimś cudem ktoś ma akurat zdjęty boczek (ogon) z TA 600 98.
Potrzebuję wymiar tego bolca krótszego od strony baku.
W tym wątku padły wymiary dla 650 a nie wiem czy są takie same.
Chciałabym jutro oddać do spawania i pewnie padnie pytanie o wymiar. A nie mam wzoru:(.
Zobaczymy na ile spawanie się sprawdzi ale na razie sprawdzę tą opcję.
Awatar użytkownika
magneto
pogłębiacz bieżnika
pogłębiacz bieżnika

Post autor: magneto »

Cześć,
piszesz o jednym boczku, czyli zakładam, że drugi masz OK. Te z przodu powinny być takie same - zbiornik jest raczej symetryczny. Może wymiary są takie same po obu stronach ? Takie gdybanie raczej - ja zjeździłem jakieś 57 kkm PD10 z powyłamywanymi (no jeden to już moja zasługa, więc trochę mniej...). Ale jakiś pomysł jest. Jeśli drugi masz cały, to pomierz wymiary, przeanalizuj, czy to by pasowało i potencjalnie masz poszukiwane wymiary... Powodzenia.
Psy szczekają, a motocykl jedzie dalej...
Stork
zgłębiacz wskaźników
zgłębiacz wskaźników

Post autor: Stork »

Bo jako baba;) założyłam symetrię. Wyłamane mam oba. Więc nie mam punktu odniesienia. Jak oglądałam stare fotki na allegro to wychodzi że ten jeden jest bardzo krótki. W zasadzie sam "zaczep". Ale czy aby na pewno?
Awatar użytkownika
magneto
pogłębiacz bieżnika
pogłębiacz bieżnika

Post autor: magneto »

No to niestety raczej nie potrafię Ci pomóc - Trampka sprzedałem ponad 5 lat temu... Z tego, co pamiętam, to tam było na oko z 7 - 10 mm między wewnętrzną powierzchnią boczka, a początkiem "grzybka". Ale SKS i mogę się mylić :sad:
Na pewno to długość cylindrycznej części "kołka" musi być mniej-więcej równa (lub większa) "osiowej" grubości "gumowego oczka" w baku - inaczej to się nie "zakliknie" i nie będzie trzymało. Pomierz sobie, jak możesz. Nie pamiętam, czy boczek przylega do zbiornika "na płasko", czy na jeszcze jakieś odsadzenie... Powodzenia.
BDW - pośpiech najgorszym doradcą... Rozchodzić / przemyśleć :smile:
BDW2 - bez tych kołków nic Ci nie odpadnie, zaręczam, co najwyżej jakieś drobne otarcia lakieru na zbiorniku będą...
Psy szczekają, a motocykl jedzie dalej...
Paweł 71
emzeciarz agroturysta
emzeciarz agroturysta

Post autor: Paweł 71 »

Daj namiar na priw to prześlę zdjęcie z miarką dla złapania wymiaru.
Paweł 71
emzeciarz agroturysta
emzeciarz agroturysta

Post autor: Paweł 71 »

Priv doszedł-jak coś trzeba to daj znać.
ODPOWIEDZ