Po prawdzie mam tylko z przodu, nieszczególnie też się przyglądałem profilowi. Jeżeli dobrze pamiętam to bez względu na rodzaj opon mój trampek 'wali się' w zakręty w bardzo podobny sposób. Różnice na pograniczu percepcji, przynajmniej mojej ułomnej.
Jakie opony? LISTA
Re: Jakie opony? LISTA
Honda XL650V Transalp; CRF300L.
Koledzy ,od których zapożyczyłem Miśki również zwrócili uwagę na ich walenie się w zakrętach i na podcinanie w koleinach.Potwierdzam-mam podobne odczucia.Pierwsze wrażenia na winklu -wali się ale tył nie ujeżdża a i przód klei trakcję.Nie mam uślizgów, co zastanawia nad możliwością jazdy z większą prędkością.Oponki prowokują by jeździć śmielej.A więc żebra obite z prawej ,w zeszłym tygodniu z lewej i pozdrawiam z wariatkoawa.
Ok-przyzwyczaiłem się do tych kapci.A o włos byłem od zakupu rangerów od haidenała.W jednym z filmików Wons ujeżdża maszynę właśnie na nich - haidenał ranger, gdzie wspomina,że w terenie nie za bardzo kleją.Niby szeptem a jednak! (1,42 min)-https://www.youtube.com/watch?v=zUeReGmxG-A&t=891s
Pewnie przejadą 3 razy więcej km ale...ale! Chcesz pokazywać się na agresywnych oponach przez lata ?! - czy nie zaliczając gleb, uczyć się jazdy motocyklem - ale częściej je zmieniać?
Pewnie przejadą 3 razy więcej km ale...ale! Chcesz pokazywać się na agresywnych oponach przez lata ?! - czy nie zaliczając gleb, uczyć się jazdy motocyklem - ale częściej je zmieniać?
Dziś zapuściłem się w lasy ,podążając tropem grubych kostek.Młodzieńcy ,którym uśmiech nigdy nie schodzi z twarzy, przemierzyli wcześniej trasę ,którą i ja podążam.Poczułem zaczepienie na lewym uchu,następnie i na prawym a po środku owoc południowy w kolorze żółtym.Zwykła terenowa relacja:patataj,patataj ,patataj ...k?wa jeb?na je?utna kłoda.Oczami wyobraźni ,dostrzegłem na niej, cytat klasyka :inteligencja -wypierdalać! -więc zawróciłem. (Jan Himilsbach/Gustaw Holoubek).
Podsumowując: dobre opony nie zastąpią umiejętności jeździeckich.
Podsumowując: dobre opony nie zastąpią umiejętności jeździeckich.