ściąganie motocykla

Motocykl nie pracuje prawidłowo i nie masz zielonego pojęcia, jaki układ może być niesprawny? Napisz tutaj. ( po zdiagnozowaniu usterki temat zostanie bądź usunięty, bądź przeniesiony do właściwego działu).
Andrzejl
Czytacz
Czytacz

ściąganie motocykla

Post autor: Andrzejl »

Witam,
mam taki problem ,kupiłem w tamtym roku trampka we wrześniu. Nie jeździłem i motocykl stał do kwietnia w garażu na stopce bocznej. Podczas jazdy po puszczeniu kierownicy motocykl ściąga w lewo, jakby się kładł. Przy prędkościach powyżej 80km/h po puszczeniu kierownicy kierownica drga. Wcześniej tego nie było , jechał prosto nic nie drgało. Łożysko główki ramy jest w porządku. W przyszłym tygodniu wymienię opony bo co prawda są tylko dwuletnie i z małym przebiegiem ale bardzo budżetowe firmy Deli Tire. Jeśli po wymianie opon nadal będzie tak samo na co można zwrócić uwagę ? kogo możecie ewentualnie polecić z województwa łódzkiego lub mazowieckiego do ogarnięcia problemu ?
dziękuje za wszelkie podpowiedzi
Andrzejl
Czytacz
Czytacz

Re: ściąganie motocykla

dodam jeszcze , że znaczniki na wahaczu są ustawione w tej samej pozycji , osoba u której serwisowałem motocykl twierdzi że znaczniki muszą być w tej samej pozycji , ze nie ma innej opcji. Ale troche poczytałem i wiem że nie zawsze tak jest i potrafią być dosyć duże rozbieżności.
Awatar użytkownika
Qter
oktany w żyłach
oktany w żyłach

Post autor: Qter »

Sprawdź lagi.

Pzdr

Qter
Geniusz tkwi w prostocie...

we don't cry very hard
Andrzejl
Czytacz
Czytacz

problem rozwiązany , łożysko główki ramy się zawiesiło. Generalnie forum dosyć słabe. jedna odpowiedź na tyle wyświetleń.
Awatar użytkownika
Qter
oktany w żyłach
oktany w żyłach

Post autor: Qter »

Super!

Pzdr

Qter
Geniusz tkwi w prostocie...

we don't cry very hard
Awatar użytkownika
Tatq_kelob
dwusuwowy rider
dwusuwowy rider

Post autor: Tatq_kelob »

Naprawdę, nikt nie mógł nie mógł podjechać, tego ogarnąć?! :ohmy: :lanie:
Nieważne dokąd jadę, grunt, że wiem gdzie byłem.
- Złomek
ODPOWIEDZ