Mam zamiar zakupić kurtkę jaką doradzacie ?
- Paczo3
- miejski lanser
- Mój motocykl: XL600V
Mam zamiar zakupić kurtkę jaką doradzacie ?
Mam zamiar kupić kurtkę oczywiście dobrą nie wiem czym sugerować się przy kupnie może wy mi poradzicie czekam na porady. ostatnio oglądałem kurtkę Wintex model Tenere 2008 co o niej myślicie ?http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Ma ... e4hpk2u22e
Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać !
Re: Mam zamiar zakupić kurtkę jaką doradzacie ?
Fajny katalog produktów moto ma Luis. Obszerna kniga A4 i do tego za darmo. U mnie na Śląsku (Katowice) MotoPawlak zamawiam po cenie z katalogu (ceny w EU) przeliczane w sklepie na złotówki, żadnych dodatkowych kosztów.MotoPawlak sprzedaje tez wysyłkowo. Co do kurtki na latokupiłem sobie lekką (fajną) z Probikera XL 50 EU ,mniejsze były po 40 EU. Probiker ma wnęki na ochraniacze łokciowe i plecki, oczywiście dodatkowo trzeba kupić. Polecam Luisa
BORN TO RIDE
- Paczo3
- miejski lanser
Sprawdzę ten kontakt
Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać !
- MiroMiro
- wiejski tuningowiec
- Mój motocykl: mam inne moto...
- Kontakt:
W celu nie zaśmiecania forum proszę o nie zakładanie tematów które już istnieją.
Regulamin forum
Prosimy w pierwszej kolejności prześledzić interesujące Cię wątki w poprzedniej wersji forum (tematy umieszczone poniżej), w razie nie odnalezienia istotnych informacji, wybrać odpowiedni dział i utworzyć w nim temat.
Jeśli znalazłeś na starym forum temat do którego nie ma tutaj linków, możesz dopisać go.
Temat kurtki jest tu:KURTKA
Regulamin forum
Prosimy w pierwszej kolejności prześledzić interesujące Cię wątki w poprzedniej wersji forum (tematy umieszczone poniżej), w razie nie odnalezienia istotnych informacji, wybrać odpowiedni dział i utworzyć w nim temat.
Jeśli znalazłeś na starym forum temat do którego nie ma tutaj linków, możesz dopisać go.
Temat kurtki jest tu:KURTKA
BMW R1200R
Ja mam kurtkę UVEX FOUR SEASON srebrno czarna rozmiar XL.
Używana kilka razy i nie wiem czy bym jej nie pogonił.
Kurtka bardzo ciepła na każdą temperaturę. Kiedyś dałem za nią 1800zł dziś nie wiem ile jest warta.
Używana kilka razy i nie wiem czy bym jej nie pogonił.
Kurtka bardzo ciepła na każdą temperaturę. Kiedyś dałem za nią 1800zł dziś nie wiem ile jest warta.
-
- pyrkający w orzeszku
W związku z nadchodzącym sezonem wyprzedaży planuję zakup kurtki letniej.Takiej typowo na upały czyli z mesh w jak największych proporcjach.Tak aby nie śmigać w koszulce a w czymś przewiewnym a jednak mającym walor bezpieczeństwa.Budżet raczej niski bo i -jak mi się wydaje-objadę w byle czym aby tylko wiało.W tym sezonie zagotowałem się parę razy w mojej jupie i prawie zemdlałem w korku na obwodnicy Krakowa.
Mamy coś z Seca,Rebelchorn,Shima,Motoid i jeszcze jakieś wynalazki.Opinie i recenzje sklepów na YT mówią ,że kasa czyni cuda .Kurtała na lato -jaka?
Kupiłem kask Ls-parę stówek taniej.
kupiłem buty Sidi-parę stówek taniej
Kupię kurtałę na lato-ale jaką ?-miejską na trasę od A do B bez spiny bo i maszyna bardziej osiołkowata niż wyczynowa.
Mamy coś z Seca,Rebelchorn,Shima,Motoid i jeszcze jakieś wynalazki.Opinie i recenzje sklepów na YT mówią ,że kasa czyni cuda .Kurtała na lato -jaka?
Kupiłem kask Ls-parę stówek taniej.
kupiłem buty Sidi-parę stówek taniej
Kupię kurtałę na lato-ale jaką ?-miejską na trasę od A do B bez spiny bo i maszyna bardziej osiołkowata niż wyczynowa.
Polecam Adrenaline MESHTEC 2.0. W tym roku kupiłem kurtkę i spodnie. Jeśli chodzi o jazdę turystyczną to nie udało mi się zgrzać w tym komplecie. Wygibasy w trudniejszym stawiają pewnie większe wymagania. Można jeździć nie tylko w upały, wystarczy założyć lepszą bieliznę termiczną. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to jest OK, chociaż na szczęście nie musiałem sprawdzać tego na sobie.
Mój komplet jest szary - wersja Grey - więc przyjmuje mniej promieni słonecznych, ale bardziej widać zabrudzenia.
Pozdrawiam
Mój komplet jest szary - wersja Grey - więc przyjmuje mniej promieni słonecznych, ale bardziej widać zabrudzenia.
Pozdrawiam
-
- pyrkający w orzeszku
Kurtka Adrenaline MESHTEC całkiem dobrze się prezentuje pod względem waloru przewietrzania,ochrony.Ma też wpinaną membranę.Mało jest materiałów na YT na jej temat. Zwłaszcza MESHTEC 2.0.
-
- pyrkający w orzeszku
Odwiedziłem dzisiaj sklepy RR moto i 4ride aby przymierzyć upatrzone wcześniej kurtki.Chodzi o modele na lato z meshem.Przed zakupem warto założyć na siebie,dopasować,posprawdzać przed lustrem,poruszać się w nich.Część modeli ,które oglądałem w necie-w realu wypada słabiutko.Takie na skuterka i po bułki do marketu.Przeważnie te tańsze łatwo dostrzec po ich nie skomplikowanym kroju.Trochę droższe tj Shima,Rebelchorn,Ozone,Seca(...i coś tam jeszcze ale zapomniałem)dają pole do poszukwań.Stanęło na SECA AIRFLOW II BLACK.W tej kurtce czułem się w miarę swobodnie a i wyglądam w niej normalnie.Bo w Shima-jak paker,do Rebel mam za mały brzuch i za dłógie ręce ,Ozone jakoś na mnie wisi a w Seca jedynie nieobrobiony rant rzepa (zaczepu stójki) drażni mnie o grdykę.Droższe modele ww marek przekraczają zaplanowany budżet.
-
- emzeciarz agroturysta
- Mój motocykl: XL650V
Mam portki meshtec, tanie i zajebiste na upały,super wentylacja.
-
- pyrkający w orzeszku
Kurtka Seca właśnie dotarła.Nawet z rzep pod szyją nie drażni.Testy przeprowadzę latem ale nie mam nic innego dla skali porównania.
Pomysł z portkami meshowymi zainspirował mnie do poszukiwań.W lecie śmigałem w krótkich spodenkach-na zdrapkę.
Pomysł z portkami meshowymi zainspirował mnie do poszukiwań.W lecie śmigałem w krótkich spodenkach-na zdrapkę.