Szlachetna Paczka - Akcja TCP

motocyklowo
Awatar użytkownika
Qter
swobodny rider
swobodny rider
Mój motocykl: nie mam już TA
Kontakt:

Re: Szlachetna Paczka - Akcja TCP

Post autor: Qter »

Kochani,

W tym roku będziemy chcieli pomóc rodzinie pani Jolanty z okolic Płońska.

Jeśli ktoś z Was chciałby dołączyć to proszę o wpłatę na poniższe konto

Bartłomiej Kutermankiewicz
50 1140 2004 0000 3102 5364 2677
tytułem "Szlachetna Paczka 2024"

Uwaga - jest możliwosc wpłaty BLIK na mój telefon 519 176 667 tytułem "Szlachetna Paczka 2024"

Jeśli ktoś chciałby dołożyć się materialnie to nasz magazyn "standardowo" znajduje się u mnie w garażu w domu w Regułach i można swoje dary podrzucić bezpośrednio do mnie.

Jeśli ktoś chciałby pomóc przy pakowaniu, inwenatryzacji "prezentów itp. to proszę o kontakt.

Pełną informację o tej rodzinie znajdziecie w poniższym linku:

https://www.szlachetnapaczka.pl/wybor-r ... ly_choosen

W skład "naszej" rodziny wchodzą: Pani Jolanta (39 lat), jej partner Michał (32 lata), córka Marta (lat 14), córka Aneta (lat 4) oraz syn Kacper (lat 2).

Historia Rodziny

Pani Jolanta z panem Michałem wychowują trójkę dzieci: Martę, Anetę i dwuletniego Kacpra. Pani Jolanta dba o dom i zajmuje się najmłodszymi dziećmi, starsza córka pomaga mamie w codziennych czynnościach,
pan Michał dorywczo pracuje, pomagając sąsiadom w pracach porządkowych. Często w zamian za swoją pracę otrzymuje drewno na opał, dzięki temu rodzina może się ogrzać w zimne dni.
Wcześniej ich życie wyglądało inaczej, żyli skromnie, ale wystarczało na życie. Pan Michał pracował fizycznie, pani Jolanta przed urodzeniem dzieci pracowała w pobliskiej firmie produkcyjnej.
Sytuacja finansowa uległa zmianie, gdy na świat przyszły dzieci. Kobieta nie mogła wrócić do pracy, ponieważ opiekuje się dwójką najmłodszych pociech.
Oczkiem w głowie starszych siostrzyczek jest najmłodszy Kacper, niestety chłopiec urodził się z wadą serca, wymaga on obserwacji kardiologicznej.

Codzienność Rodziny

Pani Jolanta na co dzień zajmuje się domem i opiekuje się najmłodszym Kacprem. Pan Michał pracuje dorywczo, często zajmuje się pracami porządkowymi.
Marta chodzi do szkoły, a Aneta do przedszkola. Codzienność rodziny nie jest łatwa. Często nie starcza na podstawowe potrzeby. Rodzina miesięcznie otrzymuje 3625 zł, opłaty wynoszą - 1385 zł,
w przeliczeniu na jednego członka rodziny pozostaje 448 zł. Rodzina mieszka skromnie w jednym pokoju. Nie ma łazienki ani ciepłej wody.
Dom, w którym mieszkają, wymaga remontu. W trudnych chwilach wsparciem są przyjaciele. Wolny czas spędzają w lesie, uwielbiają zbierać grzyby i spacerować.
Marta lubi uczyć się języków obcych, Aneta uwielbia zabawy w chowanego. Kacper chętnie spędza czas, budując wieżę z klocków. Są wdzięczni za to, że mają siebie oraz za to, że mają dach nad głową.
Ich marzeniem jest polepszenie warunków życia, marzą o tym, żeby najstarsza córka miała swój pokój.

Trzy kluczowe potrzeby Rodziny

1. Kuchnia gazowa

(Stara kuchnia niestety nie działa, dzięki nowej kuchni pani Jolanta będzie mogła przygotować dzieciom ciepły domowy posiłek, Który w zimne dni jest niezwykle ważny.)

2. Żywność

3. Środki czystości

Pozostałe potrzeby Rodziny

Żywność trwała:

Herbata
Kawa
Ryż
Kasza
Makaron
Mąka
Mleko
Cukier
Olej
Dżem
Konserwy mięsne
Konserwy rybne
Owoce i warzywa w puszkach
Płatki śniadaniowe
Inne (Musy, soczki dla dzieci, kaszki błyskawiczne.)

Środki czystości:

Mydło / żel myjący
Szampon
Szczoteczka do zębów
Pasta do zębów
Podpaski/tampony
Płyn do płukania tkanin
Proszek do prania
Płyn do mycia naczyń
Artykuły dziecięce (Pieluchy najlepiej zapinane, chusteczki nawilżane, krem na odparzenia typu sudokrem, uzasadnienie - najmłodszy Kacper nosi jeszcze pieluchy.)
Płyny czyszczące (Płyn do wc, płyn do mycia podłogi - uzasadnienie - przy małych dzieciach ważne jest częste mycie podłogi, pozwoli to rodzinie zadbać o dom.)

Odzież

Michał: Bluza (Zimowe) Rozmiar: L, Uwagi: Ubrania na wzrost 180 , w pasie 90 cm, szczupłej budowy ciała, patrząc na rozmiarówkę męską to między M a L., kolory dowolne raczej ciemne, uzasadnienie - ciepła bluza jest potrzebna zwłaszcza że pan Michał pracuje na dworze, pozwoli mu to przetrwać zimne dni.

Michał: Kurtka (Zimowe) Rozmiar: L, Uwagi: Ubrania na wzrost 180 , w pasie 90 cm, szczupłej budowy ciała, patrząc na rozmiarówkę męską to między M a L. kolory dowolne raczej ciemne - uzasadnienie - pracując na dworze pan Michał potrzebuje ciepłej odzieży, w obecnej kurtce przemarza.

Michał: Spodnie (Całoroczne) Rozmiar: L, Uwagi: Wzrost 180 cm , w pasie 90 cm, spodnie jeansowe kolory dowolne

Michał: Dres (Zimowe) Rozmiar: L, Uwagi: Ubrania na wzrost 180 , w pasie 90 cm, szczupłej budowy ciała, patrząc na rozmiarówkę męską to między M a L. Cieplejsze dresy kolory dowolne raczej ciemne - uzasadnienie - pracując na dworze potrzebuje ciepłej odzieży

Marta: Kurtka (Zimowe) Rozmiar: M, Uwagi: Kurtka najlepiej czarna, dziewczynka ma 160 cm wzrostu, nosi zazwyczaj rozm M, Marta do szkoły dojezdza autokarem czekając na przystanku marznie. Ciepła kurtka pozwoli przetrwać zimę bez chorób.

Marta: Bluza (Zimowe) Rozmiar: M, Uwagi: Ciepła bluza typu oversize, dziewczynka woli luźniejsze ubrania, kolor stonowany - ciemny lu szary. Marta jeździ do szkoły autokarem, czeka na przystanku. Potrzebne są ciepłe ubrania

Marta: Spodnie (Całoroczne) Rozmiar: 164 cm, Uwagi: Spodnie jeansowe, mile widziane szerokie ( od góry do dołu) na wzrost 160 cm kolor dowolny. Marta uczęszcza do szkoły. Ma jedną parę spodni. Dzięki nowym spodniom będzie mogła bez skrępowania chodzić do szkoły

Marta: Koszulka / t-shirt (Całoroczne) Rozmiar: M, Uwagi: koszulki typu t-shirt, ciemne lub białe a najlepiej i ciemne i Marta uczęszcza do szkoły. Codzienna odzież jest też potrzebna.

Obuwie:

Michał: Kozaki/buty zimowe - Rozmiar: 42, Uwagi: Buty ciepłe zimowe w roz 42, najlepiej ciemny kolor uzasadnienie - stare buty są już wysłużone. Dzięki nowym pan Mariusz będzie mógł zimą iść do pracy. Nie przemrozi nóg

Marta: Kozaki/buty zimowe - Rozmiar: 38, Uwagi: Kolor raczej ciemny, stonowany, uzasadnienie - niestety buty z poprzedniego roku nie są już dobre. Marta czeka na przystanku na autokar do szkoły, dzięki nowym ciepłym butom zimowym będzie jej ciepło i nie przeziębi się.

Materiały szkolne:

Zeszyty
Bloki
Kredki
Farbki
Klej
Plastelina
Papier kolorowy
Nożyczki
Przybory do pisania
Książka do nauki języka włoskiego

Wyposażenie mieszkania:

Koce - 200x220 - jeden cieńszy jeden grubszy, kolor dowolny (nie biały)
Ręczniki - ręczniki 70x140, 50x100,50x90 najlepiej po dwie szt, kolory raczej ciemniejsze
Pościel - poszewki na kołdry i poduszki w rozmiarach 160x200, oraz 70x80 dwa komplety - kolor dowolny,
2 szt prześcieradła 180x200 kolor dowolny

Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego:

kuchenka gazowa wraz z piekarnikiem (taka z możliwością podłączenia butli gazowej ), szerokosc 60cm

pralka - szerkosc 60cm (pralka wirnikowa - nie automat, gdyż rodzina nie ma bieżącej wody)

Inne potrzeby materialne:

Rodzina posiada koty, niestety nie stać ich w ogóle na karmę

Szczególne upominki:

Jolanta: Plecaczek czarny sportowy, taki raczej nieduży żeby zastąpił damską torebkę
Michał: Zestaw kosmetyków
Marta: Biżuteria: naszyjnik, bransoletka na rzemyku, kolczyki w kolorze złotym
Aneta: Zabawka edukacyjna
Kacper: Samochód sterowany

Choć czasy mamy jakie mamy to WARTO POMAGAĆ !

Zdrowia!

Qter
Geniusz tkwi w prostocie...

we don't cry very hard
Awatar użytkownika
Jagódka
romeciarz
romeciarz
Mój motocykl: nie mam motocykla
Kontakt:

Post autor: Jagódka »

1. Qter
2, Rysiek_81
3. magneto
4. wojtekk
5. ostry
6. gracek
7. Jagódka (materiały szkolne - kupię wszystko)
Awatar użytkownika
Qter
swobodny rider
swobodny rider
Kontakt:

Pościel i ręczniki tez juz sa zaklepane przez darczyńców

Pzdr

Qter

Wysłane z mojego RMX3241 przy użyciu Tapatalka

we don't cry very hard
Awatar użytkownika
Rysiek_81
pogłębiacz bieżnika
pogłębiacz bieżnika
Mój motocykl: XL600V

Post autor: Rysiek_81 »

1. Qter
2, Rysiek_81
3. magneto
4. wojtekk
5. ostry
6. gracek
8. Darek CRF

Pozdrawiam Rysiek
Awatar użytkownika
Qter
swobodny rider
swobodny rider
Kontakt:

Pieluchy tez są

Pzdr

Qter

we don't cry very hard
Awatar użytkownika
Work
pyrkający w orzeszku
pyrkający w orzeszku
Mój motocykl: inne endurowate moto

Post autor: Work »

1. Qter
2, Rysiek_81
3. magneto
4. wojtekk
5. ostry
6. gracek
8. Darek CRF
9. Work
Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać, każdy robi błędy, ważne jak będziesz wstawać...

...
Awatar użytkownika
Qter
swobodny rider
swobodny rider
Kontakt:

Czesc,

Przesyłam aktualizacje naszych dotychczasowych działań.

Dzięki waszej hojności z zebranych środków udało nam się zakupić kuchenkę gazową oraz pralkę wirnikową. 

Większośc ubrań wymienionych w potrzebach rodziny też już jest w drodze do naszego magazynu.

Znaleźli się darczyńcy którzy zadeklarowali się dostarczyć pościel, koce , poszewki, materiały szkolne i chemię.

Przed nami duże zakupy spożywcze/higieniczne i uzupełnienie brakujących rzeczy z listy potrzeb.

Bardzo dziękuję za Wasze wsparcie!

Link do naszej rodziny:

https://www.szlachetnapaczka.pl/wybor-r ... ly_choosen

Pozdrawiam Serdecznie

Qter

we don't cry very hard
ODPOWIEDZ