Podwyższenie zawieszenia
- gumis
- pyrkający w orzeszku
- Mój motocykl: Africa Twin
- Kontakt:
Re: Podwyższenie zawieszenia
Witam, chodzi o to http://forum.transalpclub.pl/viewtopic. ... 45#p160485 ja jestem zainteresowany podwyższeniem 25mm
Yamaha XZ 550 85'- był
Honda XL600V 87'- był
Aprilia ETV 1000 CapoNord 01'- był
Honda XL600V 97' - był
BMW R1150GS 02' - był
Suzuki DL650 05' - był
Honda XL600V 87'- był
Aprilia ETV 1000 CapoNord 01'- był
Honda XL600V 97' - był
BMW R1150GS 02' - był
Suzuki DL650 05' - był
- Dalti
- czyściciel nagaru
- Mój motocykl: inne endurowate moto
- Kontakt:
post stary ,ale odgrzeje temat.
pomysł jest dobry i gratuluje pomysłowości.
Natomiast jeśli chodzi o wytrzymałość walca na obciążenia dynamiczne jak i statyczne będą o wiele większe .zwiększając długość, zwiększasz siły działające na walec(lagi).wiec trzeba by było zwiększyć średnice walca,co już nie jest takie proste.
prosty przykład.
1 spróbuj zgiąć pręt o gru 10mm/200mm przytwierdzonego do podstawy,nie jest łatwe
2 spróbuj zgiąć ten sam pręt, ta samą siła, ale dłuższy o 80mm,siła działająca na podstawę przytwierdzenia (pułki lag)będzie znacznie większa.
co do tyłu zawieszenia ,pewnie zda egzamin
poz.i powodzenia
pomysł jest dobry i gratuluje pomysłowości.
Natomiast jeśli chodzi o wytrzymałość walca na obciążenia dynamiczne jak i statyczne będą o wiele większe .zwiększając długość, zwiększasz siły działające na walec(lagi).wiec trzeba by było zwiększyć średnice walca,co już nie jest takie proste.
prosty przykład.
1 spróbuj zgiąć pręt o gru 10mm/200mm przytwierdzonego do podstawy,nie jest łatwe
2 spróbuj zgiąć ten sam pręt, ta samą siła, ale dłuższy o 80mm,siła działająca na podstawę przytwierdzenia (pułki lag)będzie znacznie większa.
co do tyłu zawieszenia ,pewnie zda egzamin
poz.i powodzenia
Jak trzeba to oddam 0RhD+
50,rs125,dt,cbf600,XL600V,TT600R,530EXC,EXC250 2T,XT660R
50,rs125,dt,cbf600,XL600V,TT600R,530EXC,EXC250 2T,XT660R
-
- łamacz szprych
- Mój motocykl: mam inne moto...
Pomysł super ! Ale ja nie montowałbym półki do korka. Wg mnie to niebezpieczne. Poszukałbym dłuższych lag, ew. przeszczep zawieszenia z innego moto w sensie oryginalnym bez kombinacji z przedłużaniem poprzez korki.
CB500 97r. --> XL 650 V6 2006r. --> TDM 900 2008r.
- yjaro
- zgłębiacz wskaźników
Witam, mam takie pytanie czy jest jeszcze możliwość zakupienia śruby do podwyższenia tylnego zawieszenia oraz tulei do przedłużenia lag? Prosił bym o info u kogo można te cześć zamówić.
- Plutas
- zgłębiacz wskaźników
- Mój motocykl: XL600V
Witajcie,
Zakupiłem podwyższenie pod tylni amorek. Gdy chciałem wykręcić "widełki" z dołu amorka nie mogłem tego zrobić ,gdyż przeszkadzał wystający "pipek" i kręcąc widełkami on sam cały się obkręcał. Pomyślałem ,że wykręce cały amorek z góry, ale nie mogłem, tego zrobić gdyż wybijając śrubę blokuje ona w airboxa i nie mogę jej wyjąć. Gadałem ze znajomym co też ma trampka to mówił ,że mu śruba wyszła bez problemu więc zakładam ,że poprzedni właściciel wsadził śrubę z złej strony... Da się ten pipek wykręcić jakoś bez zdejmowania amortyzatora całego? Czy może coś nie tak robię ?
Zakupiłem podwyższenie pod tylni amorek. Gdy chciałem wykręcić "widełki" z dołu amorka nie mogłem tego zrobić ,gdyż przeszkadzał wystający "pipek" i kręcąc widełkami on sam cały się obkręcał. Pomyślałem ,że wykręce cały amorek z góry, ale nie mogłem, tego zrobić gdyż wybijając śrubę blokuje ona w airboxa i nie mogę jej wyjąć. Gadałem ze znajomym co też ma trampka to mówił ,że mu śruba wyszła bez problemu więc zakładam ,że poprzedni właściciel wsadził śrubę z złej strony... Da się ten pipek wykręcić jakoś bez zdejmowania amortyzatora całego? Czy może coś nie tak robię ?
- Duber
- wiejski tuningowiec
- Mój motocykl: inne endurowate moto
Dlaczego tego nie używacie
https://www.google.pl/search?q=dog-bone ... nesy+honda
https://www.google.pl/search?q=dog-bone ... nesy+honda
Viaderko http://imgur.com/JYhioTe
- Plutas
- zgłębiacz wskaźników
Panowie rozebralem amortyzator ale za cholere nie moge odkręcić tych widełek. Macie jakiś patent?
@edit
Dałem już radę, wystarczyło porządne imadło.
@edit
Dałem już radę, wystarczyło porządne imadło.
- drwalu4
- zgłębiacz wskaźników
- Mój motocykl: nie mam już TA
Witam
Chciałbym zakupić podwyższenie tylnego zawieszenia do Transalpa 600 PD10.Chodzi o ten adapter pod widełki do amortyzaotra tylnego. Pisałem i dzwoniłem do Thorgala z forum , ale nie mogę się z nim skontaktować. Ktoś może ma namiary żeby gdzieś takowe zakupić ??
Z góry dziękuję za pomoc .
Pozdrawiam
Chciałbym zakupić podwyższenie tylnego zawieszenia do Transalpa 600 PD10.Chodzi o ten adapter pod widełki do amortyzaotra tylnego. Pisałem i dzwoniłem do Thorgala z forum , ale nie mogę się z nim skontaktować. Ktoś może ma namiary żeby gdzieś takowe zakupić ??
Pozdrawiam
Mam na sprzedać. Pisz na PW.drwalu4 pisze:Witam
Pozdrawiam
Deflektory.com
Profesjonalne deflektory motocyklowe. Dwa rodzaje mocowań, pięć kształtów, łącznie 15 rozmiarów!
Rabaty dla użytkowników Forum!
Profesjonalne deflektory motocyklowe. Dwa rodzaje mocowań, pięć kształtów, łącznie 15 rozmiarów!
Rabaty dla użytkowników Forum!
Chciałbym pilnie podwyższyć transalap 700 z tyłu. Ktoś może coś pomóc, sprzedać etc? 513 060 964
pośród morza fal pieniących
pośród drzew jestem szumiących
https://picasaweb.google.com/wisniewski.maciek
pośród drzew jestem szumiących
https://picasaweb.google.com/wisniewski.maciek
Mam pytanie, jaki jest gwint na tym pręcie w tylnym amortyzatorze w Transalp 600 z 1988r? Chcę zamówić sobie adapter 1,5cm.
Jak najprościej zrobić przyrząd do ściśnięcia sprężyny amortyzatora tylnego?
Jak najprościej zrobić przyrząd do ściśnięcia sprężyny amortyzatora tylnego?
- ajzol
- osiedlowy kaskader
- Mój motocykl: mam inne moto...
Gwint M14x1,5. Nic nie musisz ściskać. Luzujesz sprężynę nakrętkami na klucz pazurkowy.
Dziękuję, to super, że nie trzeba ściskać sprężyny.
- dzajor
- naciągacz linek
a jak nie ma klucza pazurkowego to młoteczek i przecinaczek ....najlepiej rozbierz cały kiwak film jest na yt zobacz tuleje uszczelniacze i łożyska nasmaruj wymień (oby nie łożysk jest ich 7 u pana hondy jedno 127 pln ) a w firmir hedan jedno 35 pln pzdr
Hej wiem że stary temat się postanowiłem go odświeżyć zapytaniem gdzie lub kto ma na sprzedaż przedłużkę do tylniego amortyzatora? Chodzi dokładnie o Trampka 700 ale z tego co się już zorientowałem to nie ma znaczenia może być od 600/650 ;)