Janosik w intercomie.
Janosik w intercomie.
Czy ktoś z Was "słucha" Janosika podczas jazdy ? Jak słychać że jest patrol czy inne zdarzenie ? Dźwięki czy też informacje głosowe ?
Pozdrawiam
Tomek
RD15
Tomek
RD15
Re: Janosik w intercomie.
Ja mam informacje głosowe i już się oswoiłem że często ktoś zgłasza "patrol na motocyklu"
Na początku się rozglądałem teraz już wiem że o mnie zazwyczaj chodzi

Jakie smartfona używasz ?chuck pisze:Ja mam informacje głosowe i już się oswoiłem że często ktoś zgłasza "patrol na motocyklu"![]()
Pozdrawiam
Tomek
RD15
Tomek
RD15
Tutaj prędzej bym pytał o model intercomu a nie telefonu.
Co prawda nie mam intercomu motocyklowego ale używam akcesoryjnego zestawu bt w samochodzie, z komunikatami bywały problemy.
Potestuj ustawienia kanału komunikatów w Yanosiku, masz tu w Ustawienia > Dźwięki > Kanał audio (na samym dole). Tam masz opcje: Media, Powiadomienia, Alarmy, Systemowe
Może być tak że ustawiłeś kanał powiedzmy "powiadomienia" a głośność powiadomień w telefonie masz wyciszoną - wtedy nie ma prawa działać
Testujesz zmieniając kanały a potem u góry klikasz "test" i sprawdzasz jak odtwarza dźwięki w intercomie
Co prawda nie mam intercomu motocyklowego ale używam akcesoryjnego zestawu bt w samochodzie, z komunikatami bywały problemy.
Potestuj ustawienia kanału komunikatów w Yanosiku, masz tu w Ustawienia > Dźwięki > Kanał audio (na samym dole). Tam masz opcje: Media, Powiadomienia, Alarmy, Systemowe
Może być tak że ustawiłeś kanał powiedzmy "powiadomienia" a głośność powiadomień w telefonie masz wyciszoną - wtedy nie ma prawa działać

Testujesz zmieniając kanały a potem u góry klikasz "test" i sprawdzasz jak odtwarza dźwięki w intercomie
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Ja mam Sony Xperiachuck napisał(a):
Ja mam informacje głosowe i już się oswoiłem że często ktoś zgłasza "patrol na motocyklu"![]()
Jakie smartfona używasz ?
Wcześniej nigdy nie słyszałem komunikatów yanosika(telefon sobie leżał w aucie i coś tam pokazywał a muzyka w aucie go zagłuszała)
Pierwszy raz w aucie usłyszałem komunikaty przy podłączeniu telefony za pośrednictwem androidauto z radiem ( teraz ładnie przycisza muzykę i podaje komunikat)
Intercom mam Midlanda i niczego nie ustawiając wszystko działa (komunikaty z navi i yanosika)
- Happy_Rider
- romeciarz
Ja używam Yanosika z jakimś tanim chińskim intercomem. Działa bardzo dobrze, aktualnie z Huawei, wcześniej HTC.
Czasem komunikaty giną, ale to wina telefonu. Zdarza się jak go długo nie wyłączam.
Czasem komunikaty giną, ale to wina telefonu. Zdarza się jak go długo nie wyłączam.
Scala Rider telefon Samsung. Komunikaty glosne i wyraźne 

Jeśli czegoś nie wolno , a bardzo się chce , to można ..... :))))))))))
Janosik testowany przez 200 km w tym Łódź.
Wszytko ok, słychać ładnie komunikaty a i też Janosikową nawigacje.
Jedyna dziwna rzecz, jak ktoś do mnie dzwoni ( podczas gdy janosik w tle) nie mam normalnego ustawianego dzwonka telefonu tylko jakiś taki inny, dziwny i cichy.
Samsung S7 + Interkom Bluetooth FreedConn.
Wszytko ok, słychać ładnie komunikaty a i też Janosikową nawigacje.
Jedyna dziwna rzecz, jak ktoś do mnie dzwoni ( podczas gdy janosik w tle) nie mam normalnego ustawianego dzwonka telefonu tylko jakiś taki inny, dziwny i cichy.
Samsung S7 + Interkom Bluetooth FreedConn.
Pozdrawiam
Tomek
RD15
Tomek
RD15
W samochodzie mam tak samo, dzwoni "dzwonek interkomu" a nie mój w telefonie.
Wytapatalkowano
Wytapatalkowano
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Już offtopowo ... Co oznacza komunikat w Janosiku: Nieoznakowany motocykl w okolicy ?
Czy to czasem nie chodzi o mój ... biały kaski, odblaskowa kamizelka ..
choć motocykl czarny.
Czy to czasem nie chodzi o mój ... biały kaski, odblaskowa kamizelka ..

Pozdrawiam
Tomek
RD15
Tomek
RD15
Dokładnie tak 

Ja już jestem przyzwyczajona do informacji głosowych z Janosika. Traktuje je mega naturalnie :)
-
- pyrkający w orzeszku
Ja się już tak przyzwyczaiłem, że zanim dojdę do garażu już mam włączonego Janosika. Jeżeli dalszy wyjazd to mam również włączoną mapę google i w tle Janosika. Komunikaty z obydwu aplikacji słychać w kasku równie dobrze jak w aucie. Interkom to FreedConn Tmax z wszystkimi komunikatami po polsku.
Słucham Yanosika namiętnie, kilka razy uratował mi doopę. Włącza się do pracy w tle po zbliżeniu do auta i motóra. Szkoda że nie potrafię ustawić by uruchamiał się zminimalizowany - zapewne taki marketing... 
Nawiguję na googlach.

Nawiguję na googlach.
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek